ZAPOWIEDŹ WYCIECZKI ORGANIZOWANEJ PRZEZ SPZ W 2017 ROKU DO INDONEZJI

INDONEZJA – pasieki w Giritengah i w Malang

Dżakarta – Yogyakarta – Borobodur – Surabaya – Bromo – Bali

Na początku października 2017 roku planujemy organizację wycieczkI na trasie „Warszawa – Dubaj – Dżakarta – Yogyakarta – Borobodur – Surabaya – Bromo – Bali –Dubaj – Warszawa”.

W ramach tej wycieczki organizowanej liniami AMIRATES mamy zwiedzić m.in. pasieki w Giritengah i w Malang.

Poniżej zamieszczamy wstępną propozycję programu

Dzień 1 – 01.10.17.

Zbiórka na lotnisku Okęcie o godz. 13:00. Wylot do Dubaju o godz. 15:00. Przylot do Dubaju o godz. 22:45. Przerwa tranzytowa.

 Dzień 2 – 02.10.17. Wylot z Dubaju do Dzakarty o godz. 4:10. Przylot do Dżakarty w Indonezji o godz. 15:40.

Transfer z międzynarodowego portu lotniczego Soekarno Hatta do hotelu, odpoczynek po podróży.  Powitanie i obiad w restauracji serwującej lokalną indonezyjską kuchnię. Nocleg w Grand Tjokro Jakarta (4*).

 Dzień 3 – 03.10.17. Dżakarta (zwiedzanie) – Yogyakarta

Zwiedzanie stolicy – Muzeum Narodowe, największy meczet w Azji południowo-wschodniej, katedra katolicka. W drodze do placu Fatahilla będzie okazja zobaczyć pomnik niepodległości, słynny Monas. Na starówce wizyta w muzeum Starej Jakarty, Muzeum Marionetek. Wizyta w starym porcie Sunda Kelapa. Czas na lunch w Cafe Batavia, jednym z najstarszych budynków w Centralnej Dżakarcie, dla koneserów będzie okazja wypróbowania najdroższej kawy na świecie. Po południu transfer na lotnisko i wylot do Yogyakarta. Obiad w Restauracji Sekar Kedaron, możliwość spróbowania autentycznego posiłku w królewskim stylu. Nocleg w Crystal Lotus Hotel Yogyakarta (4*).

 Dzień 4 – 04.10.17. Borobodur

Po śniadaniu przejazd do Borobudur  to jedna z największych buddyjskich świątyń na świecie, która powstała w IX wieku i została wpisana na listę UNESCO. Czas na lunch w lokalnej restauracji. Przejażdżka dorożką w wiosce Candijero. Obiad w restauracji z indonezyjską kuchnią – Stupa Restaurant by Plataran Borobudur. Powrót do hotelu. Nocleg.

 Dzień 5 – 05.10.17. Zwiedzanie i wizyta na farmie pszczół

Po śniadaniu zwiedzanie pałacu sułtana z dynastii Hamenkubono – Keraton, łaźnie królewskie Taman Sari. Czas na lunch w tradycyjnej restauracji z indonezyjską kuchnią Bale Raos Restaurant.

Wizyta w pasiece w wiosce Giritengah. Możliwość zapoznania się z procesem wyrobu miodu z charakterystyczną goryczką w smaku. Miód wyrabiany przez lokalną ludność nazywaną Rondo Noleh Honey. Obiad w restauracji serwującej szeroki wybór potraw, których głównym składnikiem są świeże grzyby. Powrót do hotelu na nocleg.

 Dzień 6 – 06.10.17. Przejazd do Surabaya – farma pszczół w Malang

Przejazd becak (tradycyjną rikszą) na stację kolejową. Dalej przejazd ok. 5 godzin pociągiem do Surabaya. Możliwość podglądania z okien pociągu zielonej, indonezyjskiej prowincji. Następnie kontynuacja podróży autobusem do Agrowisata Petik Madu Rimba Raya Malang – dużej farmy pszczół we wschodniej Jawie  – australijskie pszczoły Apis Melifira, lokalne Acerana i małe pszczoły Trigond. Na farmie tej produkuje się miód, pyłek pszczeli oraz propolis.

Obiad w lokalnej restauracji w Malang. Nocleg w hotelu 4* (Santika Hotel lub Atria Hotel Malang).

 Dzień 7 – 07.10.17. Bromo – Bali

Pobudka bardzo wcześnie o 1.00 – przejazd i podejście na punkt widokowy Penanjakan hill, z którego można będzie podziwiać zapierający dech w piersiach wschód słońca. Następnie przejazd pod aktywny wulkan Bromo we wschodniej Jawie. Później śniadanie i odpoczynek – w drodze do Surabaya czas na lunch w lokalnej restauracji. Po południu wylot do Denpasar na Bali. Przylot na Bali. Przejazd do hotelu. Możliwość skosztowania ryby i owoców morza w bardzo słynnej restauracji  Jimbaran Beach z widokiem na zachodzące słońce. Nocleg Kuta Area (4*).

 Dzień 8 – 08.10.17. Wolny dzień

Śniadanie w hotelu. Dzień wolny. Od rana czas na delektowanie się urokami tropikalnej wyspy lub też wycieczki fakultatywne. Nocleg.

 Dzień 9 – 09.10.17. Bali

Wyprawa do świątyni hinduistycznej Besakih Temple. Czas na lunch w lokalnej restauracji w Kintamani. Podróż do Basanta Agro Culture – wędrówka po uprawach kaw z możliwością degustacji. Przejazd do pięknego parku z hinduistycznymi świątyniami Monkey Forest Ubud. Kolacja w restauracji Bebek Tepi Sawah. Okazja do cieszenia się pysznym posiłkiem z widokiem na pola ryżowe, z szumem liści palmy kokosowej i śpiewającymi ptakami w tle. Powrót do hotelu. Nocleg.

Dzień 10 – 10.10.17. Wolny dzień

Śniadanie w hotelu. czas na delektowanie się urokami tropikalnej wyspy lub też wycieczki fakultatywne. Nocleg.

Dzień 11 – 11.10.17. Powrót

Ostatni dzień w Indonezji. Transfer na lotnisko.

 Dzień 12.

Wylot z Denpasar do Dubaju o godz. 00:05. Przylot do Dubaju o godz.  5:00 rano. Przerwa tranzytowa. Wylot z Dubaju do Warszawy o godz. 8:05. Przylot do Warszawy o godz. 12:10. Zakończenie wyprawy.

 CENA od 1 os.:  8.000 PLN

 

CENA ZAWIERA:

  • przelot na trasie Warszawa-Jakarta i Denpasar-Warszawa liniami Emirates
  • przeloty wewnętrzne zgodnie z programem
  • zakwaterowanie w hotelach 4*, pokoje dwuosobowe
  • dwa posiłki dziennie: śniadania i kolacje (poza dniami wolnymi na Bali – śniadania)
  • opieka polskojęzycznego pilota na całej trasie
  • angielskojęzyczni przewodnicy lokalni
  • przejazd pociągiem z Yogyakarty do Surabaya
  • transfer jeepami z napędem 4×4 koła podczas wycieczki na wulkan Bromo
  • bilety wstępu do zwiedzanych atrakcji
  • ubezpieczenie TU Europa (KL 30 000 EUR, NNW 3 000 EUR) 

    CENA NIE ZAWIERA:

  • napiwki: 50 USD
  • dopłata do hotelu na Bali w Sanur ok. 100 USD (opcja do hotelu w Kucie) 

    Uwaga: wyjazd planowany jest dla grupy 30-35 uczestników

Be Sociable, Share!

    Comments are closed.